+36-30-868-0464 info@norminajto.hu

ablak

kisokos

Praktikus ötletek, javaslatok az ablakok kiválasztásával, szerelésével kapcsolatban. Mielőtt ablakot választ gondolja át a legfontosabb kérdéseket, illetve vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk.

+36-30-868-0464

Mit kell tudni ablak választás előtt

Praktikus tanácsok, ötletek, javaslatok

Ablak szerelési tudnivalók

Mielőtt választ, válaszolja meg a legfontosabb kérdéseket

Mire kell figyelni ablak válsztásnál

Összegyüjtöttük a legfontosabb kérdéseket, melyeket érdemes megválaszolni, mielőtt ablakokat választ…

A hőszigetelő üvegezésről

A szigetelő üveg két vagy több párhuzamosan elhelyezett üvegtáblából álló üvegszerkezet, mely közé páramentesítővel megtöltött alumínium távtartó keretet ragasztanak egy elsődleges szigetelést biztosító butil anyaggal, melyet végül kétkomponensű ragasztóanyaggal zárnak körbe. Előnyös tulajdonságai tovább fokozhatók, ha a két üveglap közötti teret rossz hővezetési tulajdonságú nemesgázzal, pl. argonnal vagy kriptonnal töltjük fel. Lényeges dolog, hogy a téli hőszigetelés nem minden.

Magyarország éghajlatára a forrónyár jellemző. Otthonunkban, az
elviselhetetlen meleg ellen légkondicionáló berendezésekkel védekezünk. 10 ºC hűtés sokkal nagyobb energiaráfordítást igényel, mint 10 ºC fűtés. Fokozott figyelmet kell tehát biztosítani a nyári napvédelemnek is!

3 rétegű üvegezés

A mai kor egyik legfontosabb problémája az energiakibocsátás csökkentése.
Magyarországon is terjedőben van a 3 rétegű üvegezés. A 3 rétegű üvegezésnél azonban feltétlen figyelembe kell venni az üvegszerkezet nagyobb súlyát, tehát nagy méret esetén minden üvegtábla vastagságát növelni kell. A három üvegrétegből álló szerkezet legjobb hő-technikai értékét úgy éri el, hogy az üvegszerkezet első és a harmadik üvegtábláját lágyfém-bevonatos réteggel látják el, és igény szerint – kripton- illetve argongázzal töltik fel. A 3 rétegű üvegezés előnyei, hogy Jelentősen javítja a hőszigetelést, hőáteresztő tulajdonságuk akár kétrétegű üvegek felére is csökkenthető és emellett energiatakarékos megoldást jelentenek.

Meleg perem az üveghez

Az üveg hőszigetelés szempontjából leggyengébb pontja a távtartó, amely jó hővezetése miatt hőhidat képez és páralecsapódáshoz vezethet. A hőhíd-effektus minimalizálása érdekében az alumíniumanyagú távtartók használata egyre jobban csökken. 
A „meleg perem” távtartó technológia további lehetőséget kínál a hőszigetelő képesség javítására, a páralecsapódás és az Uw-érték csökkentésére. Számos „meleg perem” távtartó rendszer létezik, amelyek bizonyos fokig gyengítik a fém-üveg érintkezés mentén kialakult hőhidat, azaz csökkenti a páralecsapódás veszélyét. Ezzel javítja a lakóhigiéniát, melynek eredménye, egy egészséges működő belső klíma. Az ablakok és homlokzatok számított hőátadási tényezője (Uw) egyértelműen igazolja, hogy a műanyag távtartó kedvezőbb mutatókkal, értékekkel rendelkezik, mint az alumínium.

Nyilászárók karbantartása

PVC ablakkeret tisztítása:
Általában a műanyag ablakokat elég egy nedves ronggyal letörölni, de bizonyos esetekben tisztítószerre lehet szükség. Használjunk kímélő folyékony tisztítószert és puha rongyot. Fontos, hogy ne maró hatású anyagot használjunk a takarítás során a PVC felületen.
Vasalat karbantartása:
A legjobb műanyag nyílászáró vasalatokra is érdemes kellő figyelmet fordítani. Fontos a vasalatok olajozása.
A nyílászárók egyik legfontosabb része a zár szerkezet. Ezek az elemek óvnak minket a külső behatolás ellen, és ezek felelnek, hogy a nyílászáró tökéletesen működjön. A vasalatokat évente egyszer minimum, de poros, szmogos helyeken javasolt fél évente megolajozni. A nyílászáró oldalán körbe futó vasalatba pár csepp olajat rakunk, majd zárt állapotban párszor- az ablak kinyitása nélkül- 180 fokban oda-vissza forgatjuk a kilincset. Erre azért van szükség, hogy az olaj a műanyag nyílászáró vasalatában egyenletesen eljusson. Erre a célra megfelelnek a műszerolajak.

Bizonytalan, kérdése van?

Szívesen segítünk ablak kiválasztási, szerelési, beépítési tanácsokkal…

hívjon bizalommal

+36-30-868-0464

További kérdése van?

15 + 9 =

Tekintse további termékeinket

CPL ajtók

A CPL típusú ajtó az egyedi méretű beltéri ajtók legkedveltebb típusa. Közép kategóriába tartozó valós fát vagy fiktív mintát ábrázoló karcálló CPL felületű ajtó.

Dekorfóliás ajtók

Előnye a dekorfóliás ajtónak, hogy telelapos kivitelben Magyar Szabvány méretű, 7 színben, nagyon kedvező áron, raktárról azonnal rendelhető beltéri ajtó.

Furnér ajtók

A furnér ajtók prémium kategóriás, valódi nemes fa burkolatú ajtók, melyek  alap esetben szép lakkozot felülettel rendelhetőek, megtartva a fa eredeti gyönyörű és vonzó színeit. 

Festett ajtók

Igény szerint a faanyagot felület kezeljük és festjük, amitől az ajtó ellenállóbb lesz. Amennyiben igényt tart a szolgáltatásra, 18 különböző színből választhatja ki.

Lenyűgöző találmánynak tartom az ajtókat. A határtalan képzelőerő bejáratát jelképezik. Mielőtt kinyitnánk egy ajtót, addig a végtelen lehetőségek tárháza rejtőzik mögötte, és csak amikor kinyitjuk, akkor válik valósággá. “Mr. Robot”

Ahol egy ajtó bezárul, ott mindig egy újabb kinyílik, csak ezt kevesen értik meg, ami már volt, elmúlt, ami meg jön, lesz majd, figyeld a jelet, mit a szív elől a szem takar. “Deniz”

A rossz ajtók mögül rossz dolgok kerülnek elő. Nem minden ajtót kell kinyitni. “Számító emberek c. film.”

Ha kinyitsz egy ajtót az életedben, és az neked fájdalmat okoz, akkor jobb lesz, ha mielőbb megtanulod a fájdalommentes ajtó nyitogatást. Mert ajtó sok van, és mindegyik mögött más csoda vár. Nem torpanhatsz meg minden küszöbön sírva. “Ara Rauch”

ingyenes tanácsadás

Szívesen segítünk ingyenes tanácsadással, hogy megtalálja az otthonához legjobban illeszkedő és igényeinek megfelelő beltéri ajtókat.