+36-30-868-0464 info@norminajto.hu
Oldal kiválasztása

Ajtó

kisokos

Praktikus ötletek, javaslatok a belső ajtók kiválasztásával, beépítésével, szerelésével kapcsolatban. Mielőtt beltéri ajtót választ gondolja át a legfontosabb kérdéseket, illetve vegye fel velünk a kapcsolatot, szívesen segítünk.

+36-30-868-0464

 

Mit kell tudni ajtó választás előtt

Praktikus tanácsok, ötletek, javaslatok

Beltéri ajtó beépítési tudnivalók

Mielőtt választ, válaszolja meg a legfontosabb kérdéseket

Mire kell figyelni beltéri ajtó válsztásnál

Összegyüjtöttük a legfontosabb kérdéseket, melyeket érdemes megválaszolni, mielőtt beltéri ajtót választ…

Klíma viszonyok

Az ajtók választásánál rengeteg szempontot figyelembe kell venni. Így bőven hagyjunk időt arra, hogy át tudjuk gondolni az alábbiakat.

Elsősorban nézzük meg, hogy  ajtót milyen helységben szeretnénk használni, ahhoz hogy ajtónk hosszútávon  jól záródjon és ne deformálódjon el, a hőmérséklet különbséget, és a páratartalmat is figyelembe kell venni.

Az I. klíma-kategóriába tartozó termékek olyan helyiségek között alkalmazhatók, ahol a két helyiség klímaértékei az alábbi tartományon belül vannak: t= 18-23 Co , RL= 20-30%

Ha a körülmények indokolttá teszik, lehetőség van más  klímakategóriába tartozó klímatech, nedvestéri, hanggátló és tűzgátló ajtót választani.

Használati intenzitás

A következő  szempont, hogy az ajtókat, milyen intenzitású megterhelés fogja érni?

Itt gondolunk arra, hogy családi házak, gyermekes lakásoknál , magasabb terhelésre lesz szükség, mint egy átlagos használatnál, úgyszintén nagyobb személyes forgalomnál (üzlet, irodaház), viszont pl, ahol csak felnőttek élnek, vagy nyaralóknál amit nem használunk rendszeresen ott kisebb a terhelés.

Ennek megfelelően érdemes először kiválasztani az ajtó betétet, illetve a rendelhető felületeket.( CPL, dekorfóliás, festett, furnér) annak érdekében, hogy leendő beltéri ajtónk igazodjon a várható terhelésekhez.

Stílus és tervezés

Ezután következik, hogy a felületek  összhangban álljanak a házunk, lakásunk stílusával, sokszor előre  a lakberendező  előre úgy tervezi a lakást, hogy az ajtók színei, üvegezése összhangban legyen többi bútorainkkal.

Amennyiben még az építkezés előtt állunk, érdemes a tervezővel átbeszélni a pontos nyílás méreteket, illetve figyelembe kell  venni, merre fognak ajtóink nyílni, az átjárhatóságot sem szabad figyelmen kívül hagyni, ez  nagyban függ  attól hogy mekkora nyílást hagyunk az ajtónak.

Beépítés

Az esztétikailag szép, és kényelmesen beszerelhető ajtóhoz szükségünk lesz minimum  100 mm falfülre, hogy erre szépen rá tudjon feküdni az átfogótok, ami az ajtó beállítását, illeszkedő zárását biztosítja. Bár a tokok készítésénél hagynak  egy 0-10mm-ig való toleranciát, de érdemes megelőzni a problémákat, az esetleges vésést, után építést, illetve ha a kialakítás megfelelő, nagyon tisztán lehet beépíteni az ajtót, minimális után takarítással.

Mivel ajtóink utólag szerelhetőek, ezért ténylegesen ajánlott, a bútorok berendezése előtt végezni, mikor már kész a festés is. Sőt ajánlott kicsit ki is szárítani a helyiségeket a párától.

Zárak és ütemezés

Érdemes a zárakon is elgondolkodni, például egy mágneszáras ajtónál, nem kell a kilincset lenyomni, halkan becsukódik, ez nagyon praktikus megoldás.

Figyeljünk a megrendelés időpontjára, ugyanis ajtóink  egyedi gyártásúak, nem raktárról előre gyártott fix mérettel, a gyártási idő kb. 40 munkanap, de előtte fel kell mérni a nyílásokat , így kalkuláljunk a  legyártás  és beszerelés időpontjával.

Néhány praktikus ötlet és újdonság videón:

Nyomógomb a pánt oldalon

Automata küszöb egyenetlen ajtóhoz

Automata küszöb beépítése

Nyomógomb a zár oldalon

Bizonytalan, kérdése van?

Szívesen segítünk ajtó kiválasztási, szerelési, beépítési tanácsokkal…

hívjon bizalommal

+36-30-868-0464

További kérdése van?

12 + 6 =

Tekintse meg beltéri ajtó  választékunkat

CPL ajtók

A CPL típusú ajtó az egyedi méretű beltéri ajtók legkedveltebb típusa. Közép kategóriába tartozó valós fát vagy fiktív mintát ábrázoló karcálló CPL felületű ajtó.

Dekorfóliás ajtók

Előnye a dekorfóliás ajtónak, hogy telelapos kivitelben Magyar Szabvány méretű, 7 színben, nagyon kedvező áron, raktárról azonnal rendelhető beltéri ajtó.

Furnér ajtók

A furnér ajtók prémium kategóriás, valódi nemes fa burkolatú ajtók, melyek  alap esetben szép lakkozot felülettel rendelhetőek, megtartva a fa eredeti gyönyörű és vonzó színeit. 

Festett ajtók

Igény szerint a faanyagot felület kezeljük és festjük, amitől az ajtó ellenállóbb lesz. Amennyiben igényt tart a szolgáltatásra, 18 különböző színből választhatja ki.

Lenyűgöző találmánynak tartom az ajtókat. A határtalan képzelőerő bejáratát jelképezik. Mielőtt kinyitnánk egy ajtót, addig a végtelen lehetőségek tárháza rejtőzik mögötte, és csak amikor kinyitjuk, akkor válik valósággá. „Mr. Robot”

Ahol egy ajtó bezárul, ott mindig egy újabb kinyílik, csak ezt kevesen értik meg, ami már volt, elmúlt, ami meg jön, lesz majd, figyeld a jelet, mit a szív elől a szem takar. „Deniz”

A rossz ajtók mögül rossz dolgok kerülnek elő. Nem minden ajtót kell kinyitni. „Számító emberek c. film.”

Ha kinyitsz egy ajtót az életedben, és az neked fájdalmat okoz, akkor jobb lesz, ha mielőbb megtanulod a fájdalommentes ajtó nyitogatást. Mert ajtó sok van, és mindegyik mögött más csoda vár. Nem torpanhatsz meg minden küszöbön sírva. „Ara Rauch”

ingyenes tanácsadás

Szívesen segítünk ingyenes tanácsadással, hogy megtalálja az otthonához legjobban illeszkedő és igényeinek megfelelő beltéri ajtókat.

Új beltéri ajtók azonnal, raktárról

Minőségi beltéri ajtók Magyar Szabvány méretekben, kedvező áron, várakozás nélkül...

Norminajto

You have Successfully Subscribed!