+36-30-868-0464 info@norminajto.hu
Oldal kiválasztása

Beltéri ajtó beépítése

A beltéri ajtó beépítése, kialakítása számos módon megoldható. Nézzük meg a legfontosabb tudnivalókat, milyen lehetőségek vannak az ajtók beépítése kapcsán.

Falcolt ajtó

Normál ajtó

Az ajtó biztos záródása ütköző peremmel megoldott, ez a Magyarországon legnagyobb számban előforduló ajtótípus.

Fix blende

A kifutó borítás szerkezetét felhasználva lehetőség van a különleges benyomást keltő fix blende kialakítására. Ilyenkor a szerkezet egy, vagy mindkét oldalon nem a megszokott magasságban ér véget, hanem fölfut az ajtó fölött falfelületre, akár a mennyezetig.
Valódi dísze lehet otthonunknak.

Osztott blende ajtó

Külsőre nagyon hasonlít a fix blendére, de más a felépítése, mivel nem csak a tok egy vagy két oldalán a falra simulva helyezkedik el, hanem az egész tokszerkezet magasabb, és az ajtószárny felett egy fix blende helyezkedik el. Emiatt a falnyílásnak is magasabbnak kell lennie.

Tokosztós felül világító ajtó

Az osztott felülvilágító esetében a felső, fix ablak nem külön tokban, hanem az ajtóval közös nagy szerkezetben helyezkedik el, amiben az ajtót és az ablakot csak egy osztó választja el. Impozáns elegáns megoldás, akár egy, akár kétszárnyú kivitelben

Sorolt felülvilágító ajtó

Régóta létező megoldás, hogy az ajtók feletti részt-fix ablak elhelyezésével -extra fényforrásként hasznosítják, így lehetővé válik a sötét folyosók. mellékhelyiségek természetes fénnyel történő ellátása. Mivel az ablak magasan helyezkedik el, így a kíváncsi tekintetek elleni védekezés is megoldott. A felülvilágító üveg kitöltés helyett készülhet teli betéttel is.

Falc nélküli ajtók

A falc nélküli (Stumpf) ajtót bezárva az ajtólap egy síkba kerül az ajtótokkal. A modern belsőépítészet gyakran alkalmazza ezt az egyszerűnek tűnő , de mégis elegáns megoldást. A falc nélküli ajtók magas minőséget képvisel a Simonswerk Tectus pánttal készül, ennek köszönhetően hosszú éveken át karbantartás nélkül csendesen működnek.

Tokba nyíló ajtó

Első ránézésre a falc nélküli ajtó benyomását kelti, de de működésekor nem kifelé nyílik hanem az ajtótok közepe felé. Ezzel a különleges kialakítással megoldható, hogy az egy falsíkon elhelyezkedő ajtók ugyanúgy nézzenek ki, attól függetlenül, hogy kifelé vagy befelé nyílnak.

A tokba nyíló ajtó ütközőgumija a tokba kerül, nem az ajtólapba, így nincs esztétikai kompromisszum. A beltéri ajtó beépítése tehát ezen a módon is megoldható.

Fal előtt toló ajtó

A fal előtt futó- a falnyílás fölé helyezett karnisba szerelt sínen futó tolóajtó esztétikus, halkan működő alternatívája lehet a hagyományosan záródó ajtónak, de annál kevésbé izolál.
mivel a tok és lap között néhány milliméteres működési hézag van.
A fal előtt futó ajtó lehet egy,- vagy kétszárnyú, és – ütközőtokkal szerelve- zárhatóvá is tehető.
Igény szerint csillapítóval is rendelhető.

Falban futó ajtó

Egyre növekszik az igény az olyan megbízható tolóajtó megoldásokra,melyek kinyitott állapotban nem foglalnak el nagyméretű falfelületet. A nagy múltú Eclisse cég acélszerkezeteivel készülnek, egyszárnyú és két szárnyú kivitelben, hagyományosan épített
és gipszkartonból készülő falhoz egyaránt.

Tokon belül tolódó ajtó

Tokba épített tolóajtó- kínálatunkban nem csak az egyszerű egy,- kétszárnyú tolóajtó, hanem szinte bármilyen tagolású, tokba épített tolóajtó rendszer megtalálható.

A beltéri ajtó beépítése ilyen különleges módon is kivitelezhető.

Amint látható a beltéri ajtó beépítése sok tényezőtől függ és sokféle módszerrel megoldható.

Mi azért vagyunk, hogy segítsünk a választásban, döntésben.

Keressen bátran, ha beltéri ajtók után érdeklődik.

 

 

Bizonytalan, kérdése van?

Szívesen segítünk ajtó kiválasztási, szerelési, beépítési tanácsokkal…

hívjon bizalommal

+36-30-868-0464

ingyenes tanácsadás

Szívesen segítünk ingyenes tanácsadással, hogy megtalálja az otthonához legjobban illeszkedő és igényeinek megfelelő beltéri ajtókat.

Új beltéri ajtók azonnal, raktárról

Minőségi beltéri ajtók Magyar Szabvány méretekben, kedvező áron, várakozás nélkül...

Norminajto

You have Successfully Subscribed!