+36-30-868-0464 info@norminajto.hu
Oldal kiválasztása

CPL AJTÓK

Az ajtók saját gyártású felületekkel készülnek. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, a nagy keménységű HDF lemezekre kerülő CPL fólia már nem csak az ajtó két oldalát, és a tok középső részét borítja, hanem a termék teljes felületét, ami ennek köszönhetően egységes hő-, karc-, és vegyszerálló, továbbá az éleken és a tokborításokon nincs halvány színeltérés sem, mint a hasonló kivitelű ajtóknál általánosan.

CPL ajtók után érdeklődik? Keressen bizalommal: +36-30-868-0464

 

Cégünk elkötelezett a magyar gyártók és magyar emberek munkájával kapcsolatosan, ezért beltéri ajtóink, műanyag nyílászáróink Magyarországon készülnek magyar munkavállalók keze által.

Ajtók határok nélkül

 

Engedje el a fantáziáját és álmodja meg otthona teljesen egyedi beltéri ajtóit. Igény szerinti méretre gyártjuk a kiválasztott formát, üvegezést és színt.

Az ajtólap bélelése lehet papírrács, UDF, üreges, vagy tömör faforgács igény szerint.

A megszokottnál sokkal bővebb, gyakran frissülő színpalettákon a famintázatok és a legfrissebb trendek szerinti design felületek egyaránt megtalálhatóak, hiszen filozófiánk, hogy minden egyedi igényt kielégítsünk.

Mit kell tudni a CPL ajtókról?

EGYEDI BELTÉRI AJTÓK:

A nyílászárók azon csoportja, melyek az ingatlan adottságaihoz igazodva, egyedi méretben és kivitellel készülnek, a vevő, tervező igényei szerint.

CPL AJTÓK

Az ajtók saját gyártású felületekkel készülnek. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően, a nagy keménységű HDF lemezekre kerülő CPL fólia már nem csak az ajtó két oldalát, és a tok középső részét borítja, hanem a termék teljes felületét, ami ennek köszönhetően egységes hő-, karc-, és vegyszerálló, továbbá az éleken és a tokborításokon nincs halvány színeltérés sem, mint a hasonló kivitelű ajtóknál általánosan.

Kérdése van?

Keressen:

+36-30-868-0464

Facebook

Lapozzon bele katalógusunkba.

Az online könyvet lapozhatja, és nagyíthatja is az alul található vezérlő billentyűkkel. Ha szeretné teljes képernyős nézetben is olvashatja, majd az ESC billenytyűvel vagy a vezérlő billentyűvel eredeti méretre válthat. Állítsa be a kényelmes olvasási elrendezést.

Meghatározás: CPL

A CPL egy (Continue Process Laminated) felületborító anyag, amit többrétegű, melamin gyantával impregnálnak, papírhordozók magas hőmérsékleten történő egyesítésével – keményítésével, állítanak elő. Az elkészült  borítóanyag szilárd, merev, nehezen hajlítható, vastagságára jellemző 0,2-0,35 mm. Magas ellenálló képességgel rendelkezik a savakkal, lúgokkal, hővel  és fizikai behatásokkal szemben. Lapra vágott vagy tekercselt állapotban használják fel, a beltéri ajtó gyártásánál is. Összetevői a melamin és formaldehid egyesítésével, ezek polikondenzációjával előállított aminoplast , amit laminátumnak hívunk.

Meghatározás: HDF

HDF (High Density Fiberboard) Az MDF nagyobb térfogatsúlyú „testvére”, ezért akkor alkalmazzuk, amikor még nagyobb szilárdságra van szükségünk.

Mire érdemes figyelni, amikor ajtót választok?

Amennyire fontos egy lakásban a bútor, úgy manapság az ajtókra is nagy hangsúlyt fektetünk, mert otthonunk meghatározó darabjai lesznek.  Nagymértékben befolyásolják a lakás hangulatát, megjelenését, mint azt elsőre gondolnánk. Épp ezért érdemes több időt tölteni a tervezéssel, és jól átgondolni milyen funkciót tölt be ajtónk a lakásban, hol helyezkedik el, milyen látványt nyújt, mikor rápillantunk. Az  ajtó nagy felület minden lakásban, akár 6 m² is lehet, ami még fontos, hogy  függőlegesen áll,  tehát nem észrevehetetlen. Megjelenésük igazodik a divathoz, a legkeresettebb színekben  készülnek.

Ezért is fontosnak tartjuk, hogy a tér többi burkolatával, a lakás színeivel harmonizáljon az ajtó. Napjainkban számos kínálatot találunk felületekből, modellválasztékból, csak a pénztárcánk szabhat határt ajtóink kiválasztásának. 

Egy igazi méret utáni szabóság jellemzi a kiválasztás után ajtóinkat, mivel a helyszíni felmérést követően, pontos falnyílás méretek szerint készülnek el.

Nem elhanyagolható, hogy a modern kiváló minőségű ajtók teljes felületét és minden alkatrészét (tokborítás, élek,üvegezőléc) CPL borítás fedi, így mindenhol egyféle színű, mintázatú, erős és kopásálló, így árban is magasabb kategória mint  a hozzá hasonló ún. dekorfóliás ajtó.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem érdemes dekorfóliás ajtót vásárolnunk, csak jó tisztában lenni, hogy ajtó és ajtó között,  hogy minőségben, nagy igénybevételnek, árban milyen különbségek vannak, és ennek mi az oka.

Összességében nagyon hasonlóak a felületek, jól meg kell nézni, hogy biztosak legyünk benne, hogy CPL vagy dekorfóliás ajtót vásárolunk.

CPL ajtóink az erős, tömör faforgács- és rétegelt lemez, valamint MDF (medium-density fibreboard) rétegekből préselt keretnek köszönhetően, masszívak, kevésbé hullámzanak, csavarodnak használat közben.

Az ajtók merevségét, mechanikai ellenállását növeli, hogy minden esetben nagy keménységű HDF lemezre préselik a CPL borítást, illetve az ajtólapokat többrétegű, speciális él léccel gyártják.

Szintén fontos szempont, hogy a laminátum alatt milyen anyag található. Az ajtók esetén ez nagy sűrűségű HDF lemez (high-density fibreboard), az olcsóbb tömegtermékekben előforduló könnyű, vékony faforgácslemez nem feltétlenül biztosít elégséges alátámasztást, így az ajtólap egyszerűen beszakadhat, ha valami keményebb tárgy ütközik neki.

Ki kell hogy emeljük, abban az esetben  ha emelt műszaki tartalmú ajtóra lenne szükségünk  – mint pl. szauna, vagy nagy különbségű hőfok változás – az alaptermékkel megegyező külsővel rendelkeznek ezek az ajtók is, azaz a tűzgátló, vizestéri, hanggátló, vagy akár sugárvédelmi ajtó kívülről ugyanúgy fest, legfeljebb egy-két centiméterrel vastagabb, és nehezebb, mint az egyszerű szobaajtó.

A  CPL ajtók a divatos, sarkos élkialakítás mellett elérhetőek ún. karnis éllel is, ami klasszikus külsőt kölcsönöz az ajtóknak.

A CPL termékeken túl kifinomult festett, és a természetet közel hozó színfurnér ajtók is megtalálhatóak  választékunkban, szintén nagyon széles modellválasztékban, egészen magas szintű variálhatóságot biztosítva.

EGYSZÍNŰ ÉS TÖBBSZÍNŰ változatban készülnek CPL ajtóink.
AJTÓ STÍLUSOK:
 • Tele ajtó
 • Síkban üvegezett
 • Kisüveges
 • Vázkeretes
 • Edzett üveges
 • Intarziás
 • Fémcsíkos
Miért jó az egyedi méretre gyártott, utólag is beépíthető ajtó?
 1. Egyedi beltéri ajtó méretek: Tetszőleges szélesség, magasság, falvastagság, felület, forma és kivitelezési lehetőség. A lakás, ház  lehetőségeihez igazodik az ajtó mérete.
 2. A már kialakított nyíláshoz gyárható az ajtó, így nem kell a falnyílást pontos méretre szabni. Az Önnek leginkább megfelelő, egyedi beltéri ajtó  kerül az adott méretű    falnyílásaiba.
 3. Nagy előnye  az utólag szerelhető beltéri ajtónak, sőt ajánlott is, hogy mint berendezési tárgyat az ajtó csak a festés és takarítás után kerüljön beépítésre. Ezáltal a kiváló minőségű, I. osztályú egyedi beltéri ajtó sérülései elkerülhetők.
 4. A megrendelt ajtók  beépítésre előkészítve kerül leszállításra az Ön otthonába. Az  új lakásban, házban  a tisztaság megtartásával építhetők be, rövid idő alatt.

Tele ajtó:

Az ajtólap mintája lehet függőleges (V) vagy vízszintes (H) szálirányú. Az ajtótok és a lap színe lehet azonos vagy eltérő színű..
Egyes felületeknél az ajtó tokja is lehet vízszintes szálirányú. Az ajtó merevségét, mechanikai ellenállását növeli , hogy minden esetben nagy keménységű HDF lemezre préseljük a CPL borítást, illetve az ajtólapjainkat többrétegű speciális élléccel gyártjuk

Síküveges ajtó:

Egyik legelegánsabb termékünk. Ennél a típusnál az üveg léc nélkül kerül az ajtólap felületébe, így az teljesen sík marad.

Az üveg – igény esetén – laminátummal is helyettesíthető. Extra dizájnlehetőségeket rejtő, modern termék, korlátlanul variálható üvegmező elhelyezésekkel. Készülhet savmart, float, vagy parsol üveggel.

Kis üveges ajtó:

A síkfelületű, teli ajtólapon utólag kivágásokat készítünk, a kivágásba kerülhet üveg-, vagy síkbetét.Szegése üvegbeszorító léccel történik, az egyenesek az ajtó színével megegyező fóliával készülnek, az íves vonalúak egyszínű festett felületűek. Az üvegkialakítással készülő ajtók a lakás valódi díszeivé válhatnak. Több-kevesebb fényt engednek át, egyszerre összekötik és elválasztják a tereket. Különösen fontos a helyiségek funkcióját szem előtt tartva kiválasztani az üvegfelületek méretét és mintázatát.

Vázkeretes ajtó:

A nagy, egybefüggő betéteket vázkeret fogja körbe. Az egy vagy több betét függőleges és vízszintes oldalú négyszög lehet. Mivel a betéteket elválasztó csapok külön egységek, a szálirányuk tetszés szerint változhat. A betét üveg vagy 1 cm vastag összeforgatott laminált lemez, üvegszorító léc körbeszegéssel. Az üveg vagy betét díszítése rátétléccel történik végtelen variációs lehetőségben.

Edzett üveges ajtó:

A 8 mm-es edzett üveg frízzel való kombinálása lehetővé teszi az üvegfelületnek egészen a lap széléig történő kifuttatását alul-felül. Az üveg lehet egy nagy felületű, de készülhet több, keskenyebb üveg felhasználásával is. Lehetőség van teli üvegajtó gyártására is, ebben az esetben speciális vasalat köti össze a tokot és a lapot

Intarziás ajtó:

Az intarziás ajtó készülhet egy felületből, ebben az esetben a rajzolat elforgatása teszi dinamikussá az ajtólapot

Fémcsíkos ajtó:

A fémcsíkos ajtó valódi fémbevonatú intarziacsíkkal készül, nem utólag ráragasztott műanyag díszítéssel, mely minősége kiemeli a hasonló kategóriájú termékek sorából.

A fémcsík 1 és 10 cm között szabadon változtatható, és a megszokott szálcsiszolt rozsdamentes szín mellett elérhető a bronz, vagy színes CPL és HPL felületekkel is dolgozhatunk.

Dekodur ajtó:

A Dekodur az extravagáns és kísérleti HPL dekorlemezek gyártásában úttörő cég. Különleges síkfelületű teli ajtókat készítünk az anyagaik felhasználásával.
Az ajtólap felületére a nagy variációban készülő valódi fém felületű dekorjait használjuk, a tokra és az ajtó élére pedig a valódi szálcsiszolt rozsdamentes bevonatú lemezük kerül – illetve egyes típusokhoz egyszínű festett tokot és ajtóélt ajánlunk. Másik fontos anyaguk a szintén ajtólap-felületként használt gravírlemez, mely különböző színű két rétegből áll, a kimart minta-vonal az ajtó felületétől elütő színű ezáltal. Szintén festett tokkal ajánlott.

TÖBBSZÍNŰ AJTÓK

Laminált, többszínű intarziás ajtó:

Az intarziás és a fémintarziás típus azon változata, mikor kettő vagy háromszínű laminátum kombinációját alkalmazzuk. Célszerű ajtó konfigurátorral lemodellezni a kívánt típust, és megnézni, melyik színek párosítása lenne megfelelő az Ön ízlésének.

Laminált, többszínű fémintarziás ajtó:

A két-háromféle laminátum kombinációjából egyedi, mozgalmas
felületeket alkothatunk, amit a valódi fémbevonatú intarzia csíkokkal – jelentős többletköltség nélkül – még kifinomultabbá tehetünk.

CPL Ajtóinkat alábbi színekben választhatja:

Korlátlan lehetőségek

 

Válasszon elrendezést

Válasszon kialakítást

Válasszon színt

Tervezze meg előzetesen saját beltéri ajtóját.

A lehetőségek szinte korlátlanok.

Próbálja ki az AJTÓ KONFIGURÁTOR szolgáltatást, amelynek segítségével modellezheti, hogy fog kinézni leendő ajtója.

A végleges kiválasztást természetesen érdemes szakember segítségével elvégezni, MI EZÉRT VAGYUNK.

Vegye fel velünk a kapcsolatot szívesen segítünk szakmai kérdésekben, ajtó választási praktikus tanácsokkal.

TEL: +36-30-868-0464

Beltéri ajtó konfigurátor

Praktikus tanácsok, ötletek Beltéri ajtó választáshoz.

AJTÓ KISOKOS

 • Mire érdemes figyelni, ha beltéri ajtót választ?
 • Mik az újdonságok?
 • Tudta, hogy milyen kivitelezési és beépítési lehetőségek vannak?

Böngésszen AJTÓ KISOKOS összeállításunkban, ahol rengeteg praktikus tanáccsal is szolgálunk.

BLOG

 • Tippek, tanácsok mielőtt dönt egy ajtó mellett.
 • Mik az trendek manapság?
 • Miket vizsgáljon meg saját otthonában mielőtt ajtót vásárol?

BLOG bejegyzéseinkben megtalálja a legfrissebb információkat, ötleteket a beltéri ajtók világából.

További beltéri ajtóinkat itt találja

CPL ajtók

A CPL típusú ajtó az egyedi méretű beltéri ajtók legkedveltebb típusa. Közép kategóriába tartozó valós fát vagy fiktív mintát ábrázoló karcálló CPL felületű ajtó.

Dekorfóliás ajtók

Előnye a dekorfóliás ajtónak, hogy telelapos kivitelben Magyar Szabvány méretű, 7 színben, nagyon kedvező áron, raktárról azonnal rendelhető beltéri ajtó.

Furnér ajtók

A furnér ajtók prémium kategóriás, valódi nemes fa burkolatú ajtók, melyek  alap esetben szép lakkozot felülettel rendelhetőek, megtartva a fa eredeti gyönyörű és vonzó színeit. 

Festett ajtók

Igény szerint a faanyagot felület kezeljük és festjük, amitől az ajtó ellenállóbb lesz. Amennyiben igényt tart a szolgáltatásra, 18 különböző színből választhatja ki.

ingyenes tanácsadás

Szívesen segítünk ingyenes tanácsadással, hogy megtalálja az otthonához legjobban illeszkedő és igényeinek megfelelő beltéri ajtókat.

Új beltéri ajtók azonnal, raktárról

Minőségi beltéri ajtók Magyar Szabvány méretekben, kedvező áron, várakozás nélkül...

Norminajto

You have Successfully Subscribed!